Ziekteverzuim, Arbeidsrecht

Ontslag

Voel je de druk om personeel te moeten ontslaan? Jouw bedrijf reorganiseren? Dit proces is niet eenvoudig. Je zit met allerlei vragen:
•    Is ontslag echt nodig?
•    Wat gaat het mij kosten?
•    Hoe pak ik dit aan?
•    Hoe reageren mijn medewerkers?

 

Bedrijfseconomisch ontslag

Reorganisaties om bedrijfseconomische redenen is precisiewerk. Alles moet zorgvuldig gebeuren.
Daarbij kan ik je helpen. Ik begeleid je naar een geslaagd ontslag voor alle partijen. Dat leidt tot het volgende resultaat:
•    De medewerker voelt zich met respect behandeld;
•    De achterblijvers weten waar ze aan toe zijn en blijven gemotiveerd werken;
•    De ondernemer kan zijn medewerkers recht in de ogen blijven kijken. Hij heeft goed voor hen gezorgd;
•    De onderneming is onnodige juridische processen bespaard gebleven.
 
Je kunt het alleen doen, maar onderschat niet wat je allemaal moet doen. Vergeet ook niet dat jouw medewerkers vaak rechtshulp zullen inschakelen. Bovendien zit er een behoorlijk tijdsdruk op dit proces.

De afgelopen jaren heb ik tientallen werkgevers begeleid bij reorganisaties. Soms ging het om één of enkele medewerkers, maar vaak ook om meer dan twintig of om meerdere reorganisaties binnen één bedrijf. Daarbij ging het niet alleen reorganiseren, maar ook om onderhandelen, opstellen en uitvoeren van een goed Sociaal plan.

Bij een reorganisatie gaat er in een korte periode veel gebeuren en aan ontslag kan ook nog een verassend staartje zitten. Ook daar houd ik rekening mee. Vanzelfsprekend hou ik rekening met de nieuwe ontslagregels die er aan komen.


Ziekteverzuim en ontslag

Als een medewerker twee jaar ziek is, kan de arbeidsovereenkomst beëindigd worden. Dit is ook aan de nodige regels gebonden en dit gaat niet zo maar.
Het kan ook zijn dat een medewerker structureel niet optimaal meewerkt aan re-integratie bij ziekte. Uiteindelijk kan dit ook leiden tot ontslag.
Omdat ik veel aan ziekteverzuimbegeleiding doe, heb ik ook op dit terrein veel ervaring.


Wat kost het?

Ontslagzaken zijn maatwerk. Tijdens een gesprek leg ik uit wat er allemaal bij komt kijken en het eerste half uur is gratis. Op basis van dit gesprek maak ik een kostenindicatie.

Ik ben medeoprichter van De Arbeidsrechtpraktijk.nl en daardoor kun je ook gebruik maken van de diensten van ervaren arbeidsrecht juristen.


Is iets niet duidelijk of wil je nog meer weten?

Vul even het contactformulier in! Of bel 06-20131651. Het kan zijn dat je de voicemail krijgt, spreek hem in en ik bel je terug.
Heb je na 24 uur geen reactie gehad. Bel mij dan even. Misschien dat er iets niet goed is gegaan.